Wie ben ik?

Origineel en betaalbaar. Daar sta ik voor!

Fokke Wester - Kunstschilder

Mijn naam is Fokke Wester (1951), ik woon in Emmen en ik maak schilderijen. Als kunstenaar in de schilderkunst, zijn twee basisprincipes onlosmakelijk van toepassing. Dat is ten eerste "Creativiteit", het vermogen origineel te zijn, een compositie van beelden kunnen maken en te vernieuwen. Ten tweede het beheersen van het ambacht "kunstschilderen". Dus de technische gave te bezitten een schilderij te kunnen maken die als mooi of goed wordt beoordeeld. In ieder geval moet het op sommige mensen indruk maken en een esthetisch genot veroorzaken. Het eerste criterium laat ik maar aan beoordelaars over. De kijker bepaald of het kunst is.

Iedere schilder heeft zijn eigen manier van werken en zelfs per schilderij kan de aanpak verschillend zijn. Het liefst hanteer ik de methode van het opbouwen van grof naar fijn. Betekent bovendien, dat je het schilderij in meerdere lagen opbouwt, waardoor het lekker dik in de verf komt te zitten. Hier als voorbeeld het schilderij “Ranomi” in meerdere stadia.

   

Atelier

Schilderen is mijn passie!

Van jongs af aan schilder ik al, zij het met enkele onderbrekingen van meerdere jaren. Vanaf 2009 ben ik weer begonnen en sinds 2010 ben ik aangesloten bij de schildersclub Havis, waar ik in groepsverband eenmaal per week schilder. Het is een continue proces van het ontwikkelen van kennis van materialen en van de techniek.

Thuis heb ik een mooi atelier met voldoende ruimte en licht om goed te kunnen werken.

Kopen of opdrachten

Ik accepteer opdrachten die ik leuk vind. Ik ga soepel met mijn prijsstelling om. Verder stel ik werk ter beschikking voor goede doelen, wat geveild of verkocht kan worden. Ook hiervoor kunt u mij benaderen.

In de galerij wordt omschreven welke schilderijen te koop zijn. Heeft u een onderwerp wat u graag geschilderd wilt hebben, dan gaan we in overleg om een beeld te krijgen van hetgeen u er van verwacht. We zullen dan een vaste prijs overeenkomen. U kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.